Ţara Galilor - Belgia 3-1. Calificare istorică în semifinalele Campionatului European

Aflată la prima participare la Campionatul European, Ţara Galilor a reuşit o performanţă istorică. Britanicii s-au calificat în semifinalele Euro 2016, după ce au învins Belgia cu 3-1, la Lille.
Echipa lui Chris Coleman a revenit după ce a fost condusă în startul partidei şi a câştigat într-o manieră entuziasmantă, urmând să joace pentru un loc în ultimul act cu Portugalia.
Nimic nu părea să anunţe deznodământul de pe Stade Pierre Mauroy. Belgia a început mai bine şi a ratat de trei ori în aceeaşi fază prin Carrasco, Meunier şi Hazard, iar câteva secunde mai târziu, Romelu Lukaku nu a reuşit să trimită în poartă din doar câţiva metri.
După un şut în plasa laterală a lui Bale, belgienii au deschis scorul în minutul 13, când Nainggolan a înscris cu o execuţie senzaţională în vinclu, de la aproximativ 25 de metri.
Galezii au replicat în minutul 26, când Taylor a fost blocat miraculos de Courtois, apoi, în minutul 30, Williams a egalat cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de Ramsey.
Repriza a doua a început cu două ocazii mari ratate de Belgia, prin Romelu Lukaku şi Hazard, însă de marcat au marcat galezii. În minutul 55, Robson-Kanu s-a distrat cu fundaşii lui Marc Wilmots, după un alt assist al lui Ramsey, şi a finalizat elegant din mijlocul careului pentru 2-1.
Pe final, Belgia putea primi un penalty, la un duel în careu între Williams şi Nainggolan, însă în minutul 86 Vokes a semnat sentinţa cu o lovitură de cap superbă.
Din păcate pentru galezi, nu se vor putea baza în meciul din semifinale cu Portugalia peBen Davies şi Aaron Ramsey, suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Absenţa celui de-al doilea e cu atât mai importantă cu cât jucătorul lui Arsenal a dat două assist-uri în partida cu belgienii. 


EmoticonEmoticon